BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Szeder / HEY, JUNE!


Müpa

2017. június 9. 20:00

Az énekes-dalszerző Szeder 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig az érdeklődés homlokterébe került. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak Szeder világába, egy izgalmas univerzumba, amelyben croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút.

A zenei játékosság és sokszínűség előadóként és dalszerzőként egyaránt sajátja. Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal bővült: 2016-ra nyerte el mai formáját a zenekar, és ekkorra alakult ki az az egyedi hangzás is, amely igazán Szeder sajátja. „A második album, úgy érzem, vagányabb, bátrabb lett, és ez talán az elektromos gitárnak is köszönhető. Persze, nem szakadtunk el teljesen attól az akusztikus világtól, amelyet tőlünk megszoktak, csak Fenyvesi Márton társproducerrel vittünk bele még egy nagy adag spirituszt, és így új távlatok nyíltak meg. Én is sokkal merészebben nyúltam nemcsak a zenéhez, de a szövegekhez is. A lemez minden sora belőlem fakad, egyre mélyebbről engedtem feltörni az érzéseket, amelyek aztán dalok formájában öltöttek testet. Nehéz időszakon vagyok túl, így sok a drámával teli, szomorú, vagy inkább mélyen megérintő, elgondolkoztató dal, de remélem, megnyugvást tudnak nyújtani másoknak, ahogy nekem is segítettek sok mindent kiénekelnem magamból.” (Szeder)

Rendező: Müpa